Nieuws uit regio's:

Maasdriehoek
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug vrijdag, 25 mei 2012 - 0:07

Boxmeer zoekt "lievelingsplekjes"

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

Mark-vd-veerdonk3
Mark van de Veerdonk

Wordt het de wc bij Harm en Janneke thuis? De Rabobankkluis in de Steenstraat, de tap van café ’t Trefpunt of toch iets in Holthees, Beugen of Oeffelt? Hoe dan ook, spannend wordt het zeker welke “favoriete plekjes” er in 2013 op de Boxmeerse gemeentekalender komen te staan. De mooiste en meest originele inzendingen komen erin, zo wordt beloofd, maar ik vraag me af hoeveel Boxmeerders zullen meedoen met deze prijsvraag van de gemeente. Ik woon er niet maar ik zou passen. Nee joh, voor je het weet zit je vanaf 1 januari ineens met die andere 28.622 inwoners op dat bankje onder die Sambeekse Lindenboom.

Maar goed, ik weet inmiddels, mensen lezen deze column wel maar luisteren doen ze niet. Natuurlijk gaat heel Boxmeer massaal meedoen en mag de gemeente straks kiezen uit 28.623 favoriete plekjes. Want zoveel mensen zoveel smaken. Zo gaat het met alles: Ik vind een poedel een bespottelijk beest, de travestiet onder de honden, maar mijn zus zweert bij die wandelende pluizenbollen. Ze drinkt ook wijn en dat is naar mijn bescheiden mening niet meer dan sap van verrot fruit. En hoeveel mensen bespelen niet de ukelele, een instrument dat volgens mij de missing link vormt tussen herrie en muziek? Anders gezegd: het is gewoon niet mijn smaak. Net als jazzmuziek. Waarom spelen die lui altijd zes nummers door elkaar? Ik hou ook totaal niet van het geluid van een viool. Ze zeggen wel ’s dat Keizer Nero viool speelde toen Rome brandde. Nou volgens mij fikte Rome af omdát hij viool stond te spelen. En oh ja, ik vind het leven al moeilijk genoeg zonder liedjes van Bluf. Maar wat is de favoriete band van Nederland? Precies, dat quasi diepzinnige clubke uit Zeeland.

Over smaak valt niet te twisten. Het is het bekende verhaal, de één eet enkel bij Kill and Grill, - het nieuwe restaurantconcept waarbij je zelf achter je eigen voer mag jagen - en de ander heeft een abonnement bij de vegetarische keten “In de gebakken Peer” en eet zoveel groente dat hij inmiddels pocon plast. Nou ik het toch over vlees heb, wat vind je van gekookte ham? Dat smaakt toch helemaal nergens naar! Ze wikkelen het om asperges of witlof zodat het niet opvalt maar als ik als koe zou weten dat ze dát van mijn vlees maakten, dan zou ik me de vlekken van mijn kop schamen. Maar goed, wie ben ik?

Mark van de Veerdonk

Auteur: Info Kliknieuws 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-10734-2 
Categorie: Column Mark van de Veerdonk 
Aangemaakt: 2012-05-23 12:16:37 
Laatste wijziging: 2012-05-23 12:16:37 
Gewijzigd door: Info Kliknieuws